25. CSERE - LEVÁSÁRLÁS HIBÁTLAN TERMÉK ESETÉBEN

Kedves Kollégák!

Ahogy az a cégszabályzatunkban megtalálható, "Hibátlan termék esetén nincs lehetőség cserére, továbbá pénzvisszafizetésre sem!"

Jelen járványügyi helyzetben, azonban a fenti szabályzatot rugalmasan kell kezelnünk.

Amennyiben egy vásárló hibátlan terméket hoz vissza, (mégsem tetszik neki, kényelmetlen, meggondolta magát, stb., tehát nem minőségi kifogás miatt hozza vissza) úgy PÉNZTÁROSI DOKUMENTUMOKON belül található TERMÉK ELLENŐRZÉSE VISSZÁRU ESETÉN körlevélben foglaltak szerint kell a terméket ellenőrizni. 

Az ellenőrzést követően Vartek Katalint MINDEN esetben értesíteni kell.

Amennyiben az ellenőrzést követően bármi kifogásolható és nem vesszük vissza a terméket, úgy el kell mondani a vásárlónak, hogy cégszabályzat szerint hibátlan termék esetén nincs lehetőség cserére, továbbá pénzvisszafizetésre sem. 
El kell mondani, hogy ezen szabályzat az eredetiség garancia miatt van. Cégünk a gyártóktól érkeztetett termékek eredetiségét természetesen tudja garantálni, azonban, amikor vásárló hoz vissza egy terméket annak az eredetiségét nem tudjuk garantálni, vállalni. 

Amennyiben az ellenőrzés során kiderült információk alapján Vartek Katalin engedélyt ad a visszárura, úgy első körben a levásárlást kell szorgalmazni. 
Fel kell hívni a vásárló figyelmét, hogy alapvetően hibátlan terméket nem áll módunkban kicserélni, de ezúttal kivételt teszünk, és vagy ugyanakkora összegben, vagy magasabb összegben van lehetőség a levásárlásra. 

Utalvány kiállítására csak a legutolsó esetben kerüljön sor. 

Jelen dokumentum visszavonásig érvényes.

Felelősségem teljes tudatában aláírásommal igazolom, hogy a fent leírtakat megértettem, betartom, attól való eltérés esetén a felelősséget vállalom és az anyagi kárt maradéktalanul megtérítem:


Share this post