XVI. DCC - HASZNÁLAT

Kedves Munkatársak!

A mai naptól kezdődően a külföldi vásárlóink bankkártya terminálon keresztül történő fizetéseik során a DCC használatot részesítjük előnyben. 

A Dynamic Currency Conversation (DCC), avagy dinamikus deviza átváltás egy biztonságos és kényelmes szolgáltatást nyújt külföldi vevőinknek. 

A DCC segítségével a bankkártya terminál automatikusan átszámolja a külföldi kártyákkal történő vásárlás összegét a nemzetközi ügyfél hazai pénznemére.

A folyamat a hagyományos forint alapú tranzakcióhoz hasonlóan indul. A kívánt vásárlási összeg beírása után nincsen különösebb teendő, a terminál felismeri a kártya pénznemét és a vásárlás összegét az aktuálisan meghatározott átváltási árfolyamon átszámítja az adott pénznemre, azaz automatikusan felkínálja a DCC funkciót, csak fel kell hívni a kártyabirtokos figyelmét, hogy a zöld gombbal fogadja el a devizaárfolyamot.

A következő zárt kérdést javasoljuk feltenni: Szeretne saját pénznemében fizetni? Kérem, ehhez nyomja meg a zöld gombot.

A rendszer lekérdezi az aktuális árfolyamot és átváltja a vásárlás összegét a nemzetközi ügyfél saját pénznemére. Ennek köszönhetően a vásárló számára egyértelmű, mennyit fizet valójában és nem éri kellemetlen meglepetés magyarországi vásárlása alkalmával.

Milyen előnyei vannak a DCC-nek? 
A kártyabirtokos számára:

  • a saját pénznemében fizethet, mely egyszerű és kényelmes
  • nincs árfolyamkockázat
  • Best rate guarantee: A kártyaterminál üzemeltetője garanciát vállal a legjobb napi árfolyamra
  • nincs többlet költség
  • mindig aktuális és kedvező átváltási árfolyam használata
  • nem éri kellemetlen meglepetés az elszámolás alkalmával, a slipen szereplő összeg kerül levonásra

Fentieket nyugodtan elmondhatjuk a vásárlónak is. 

Jelen dokumentum visszavonásig érvényes.

Felelősségem teljes tudatában aláírásommal igazolom, hogy a fent leírtakat megértettem, betartom, attól való eltérés esetén a felelősséget vállalom és az anyagi kárt maradéktalanul megtérítem:


Share this post