MÁRKÁK

TOM FORD

- Tom Ford  - texasi születésű divattervező

- 1990-ben a Gucci női kollekcióinak tervezője, a márka kreatív igazgatója. 

- Hamarosan ő lett a Gucci csoport alelnöke

- Megalapította a Tom Ford márkát. 

- A Marcollin csoporttal piacra dobta napszemüveg kollekcióját, az Estée Lauder márkával együttműködve pedig betört a szépségiparba.

- Tom Ford minden egyes tervezésébe beleadja karakteres személyiségét. Mindig ugyanazon értékek által vezérelve, a részletekért való rajongással, maximalizmusával és letisztult esztétikájával, a tervező minden szezonban újradefiniálja a tökéletesség fogalmát, klasszikus témáival: a szexualitás erejével és mennyei dekadenciával. 

- Tom Ford napszemüveg és szemüveg kollekciói a funkcionalitást az esztétikával szinte teljes mértékben össze tudják párosítani, annyira, hogy már-már úgy érezzük, a termék szépségéért és komfortjáért is viselnünk kell.

- A márka 2007-ben vált igazán ismerté, mikor szexista szoftpornó kampány fotóival dobta piacra új parfüm kollekcióját.

Keret alapanyagok:

- acél

- polyamid

Lencse alapanyagok:

- polikarbonát

DIOR

- Christian Dior az 1940-as években sapkatervezéssel kezdte pályafutását Franciaországban. 

- Divattervezőként 1947-ben nyitotta meg első üzletét, amely mostanra az egész világon elismert üzletlánccá nőtte ki magát. 

- Nevéhez az elengancia kapcsolódik, amely minden termékében és termékkiegészítőkben érezteti hatását. 

- A Christian Dior napszemüvegek a legjobb választás azoknak a sikeres, igényes nőknek, akik valami egyedire, különlegesre és elegánsra vágynak.

- A Dior Homme a márka férfi kollekciója 2008 óta van a divatvilág piacán. Napszemüvegei a nőivel ellentétben inkább a modern letisztultabb, high tech vonalakat követi.

- A Dior napszemüvegek gyártója a Safilo SPA.

PRADA

- A legendás olasz divatház 1913-ban nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt.

- A céget Mario Prada alapította Milánóban és akkoriban kizárólag utazótáskák készítésével foglalkoztak.

- A Prada Napszemüveg kollekciója minőségi, extrém és ritka. A műanyag, az acetát, a fém alkatrészek szépen kidolgozottak.

- Míg a hölgyek számára csak a first line elérhető, addig az uraknak a divatház két kollekciót is tervez, a Paradat és a Prada Sportot.

MIU MIU

- A Prada “kistestvéreként” számon tartott Miu Miu túllépett a neki szánt szerepen és ma már őt is a legkomolyabb divatmárkák közé sorolják.

- Az 1993-ban alapított, Miuccia Prada becenevét viselő brand a kétezres évek elején kezdett igazán népszerű lenni friss, és mindenekelőtt provokatív kollekcióinak köszönhetően.

- Napjainkban már a Miu Miu-t és a Prada-t gyakran nehéz megkülönböztetni egymástól, mert a Miu Miu fejlődésének köszönhetően minőségben és stílusvilágukban is nagyon hasonlóak. 

- A márkák kreatív igazgatója, Miuccia Prada szerint az alapvető különbség a két márka között, hogy míg a Prada egy szofisztikált, megfontolt márka, addig a Miu Miu elérhetőbb árfekvésű, fiatalosabb és a tervezési folyamatokat tekintve sokkal spontánabb.

- A levágott, ún. “fél-karimájú” acetát keretek alsó felén a lencsék borotvaélként végződnek az arcon, mintha valaki önkényesen megvágta volna őket. 

- A legújabb Miu Miu napszemüveg kollekció darabjai már felül levágottak és fém szárúak. A Miu Miu Rasoir napszemüvegek feltűnőek, merészek és mindemellett ravaszul nőiesek. Tökéletesen illeszkednek a trendeket uraló, 70-es évekből inspirálódó retro vonalhoz.

BALENCIAGA

- A divatház alapítója a spanyol Cristóbal Balenciaga. Első üzletét 1914-ben nyiotta meg San Sebastián városában, Spanyolországban. 1937-ben nyitotta meg divatházát Párizsban, az Avenue George V-n, és szinte azonnal ismert lett.

- A márka szemüveg kollekciója tiszteletadás a divatház múltja, valamint az alapító, Cristobal Balenciaga személyes stílusa előtt. A fazonok, formák a múlt divatját idézik. Stílusos minimál formák és színek. 

- A Kering francia kereskedelmi cég a Gucci, a Balenciaga, az Alexander McQueen és a Saint Laurent forgalmazója.

MICHAEL KORS

- Michael Kors 1984-ben alapította meg saját nevével fémjelzett márkáját, majd 1997-ben fellendítette és újra sikeressé tette a Céline francia divatházat progresszív, kiegészítőkre fókuszáló kollekcióival.

- Ennek köszönhetően a Céline dizájnere pozícióból hamarosan a Céline kreatív igazgatója pozícióba került át és egészen 2003-ig náluk tevékenykedett, amikor is ismét a saját márkájára kezdett fókuszálni.

- Michael Kors egyedi napszemüveg kollekciójának négy fő vonala van:

1. “fém design” vonal: fényesen elegáns luxus modellek a legnemesebb beta-titanium anyagból

2. “ikonikus fémjelzés” vonal: a kézitáska kollekcióról ismert fém márkajelzés által inspirált dizájn jól tükrözi a Michael Kors márka ragyogó pompáját 

3. “női báj” vonal: Michael Kors legfontosabb ikonikus dizájn elemeként a női szépség kifejezése különdöző variációkban

4. “pilóta” vonal: Napjaink egyik legfontosabb trendje a klasszikus pilóta Michael Kors egyik kedvence, a retró inspirálta külsőt modern elemekkel tökéletesíti

CELINE

- Celine Vipiana 1945-ben alapította meg francia luxus házát, melyet 1988-ban az LVMH csoport megvásárolt.

- Celine Vipiana eredetileg egy gyerek cipő üzletet nyitott, ebből nőte ki magát női cipők és kiegészítők forgalmazójává.

- A cégnél 1945-1997 között az alapító Celine volt a tervező és a kreatív igazgató, majd 1997-ben váltotta őt Michael Kors amerikai divattervező akit a kritikusok is méltó utódnak tartottak.

- A 2008-as évig több tervező is váltotta egymást, majd a kiábrándító évek után 2008 szeptemberében Phoebe Philo lett a kreatív vezető.

- A márka kollekcióinak legmeghatározóbb darabjai a táskák (Celine Trapeze) és a napszemüvegek, (Celine Shadow, Andrea) melyek vásárlók ezreit vonzzák.

- A napszemüvegek jellengezetessége a karakteres és egyben nőies forma, de mindemellett masszív, testes kidolgozás.

VICTORIA BECKHAM

- Victoria Beckhamet remek ízléssel nyúl azokhoz a vonalakhoz, formákhoz, amelyekről aztán messziről ordít a kreativitás, a magas minőség és persze a luxus. 

- Így van ez a napszemüveg kollekciójánál is, ahol sikerült egy tökéletesen formatervezett, változatos kollekciót megálmodnia, amely darabjai minden igényre és alkalomra kínál választási lehetőséget. 

- A napszemüvegek Olaszországban, kézzel készülnek.

- A kollekció legmeghatározóbb darabja a “Classic Victoria” (aviator), melyet M és L méretben is piacra dobtak.

CHLOÉ

- A Chloét 1952-ben Gaby Aghion alapította, a bohém lelkületű, sötét szépség noha Egyiptomban látta meg a napvilágot, ízig-vérig párizsi. 

- Miután a neves divatházat 1985-ben bekebelezte a luxusipari termékekre szakosodott Richemont Group, a Chloé világszíntű ismertségre tett szert.

- Napjainkban ismét fénykorukat élik a nagyméretű, ún. oversized napszemüvegek, melyekre eddig leginkább a lekerekített geometrikus formavilág volt jellemző. A Chloé azonban forradalmasította mindezt, és új kollekciójában, mely a Carlina fantázianevet kapta, megjelentek a teljesen kerek formájú oversized darabok.

- A Chloe Carlina napszemüveg tökéletes ötvözete a francia luxusmárka stílusjegyeinek, melyeket Clare Weight Keller, a márka kreatív igazgatója így foglal össze: nőies, szabad lelkű és könnyed.

SAINT LAURENT

- Yves Saint Laurent 1936. augusztus 1-én született Oranban, Algériában, egy algériai-francia családban. 11 évesen, egy iskolai előadás kapcsán érezte, hogy a jelmeztervezés, a ruhák, a divat felé kéne fordulnia. 

- Párizsba költözött, hogy a híres Chambre Syndicale de la Haute Couture iskolájában tanuljon. 

- Divatrajzai még a Vogue magazinban is megjelentek. Ekkortájt kérték fel, hogy legyen Christian Dior asszisztense, majd később 21 éves korára őt választották a divatház vezető tervezőjévé.

- Az YSL 1962-ben debütált, első üzletét pedig 1966-ban nyitotta meg Párizsban. Neve mindig is egyet jelentett a lázadással.

- A márkára szemüveg kollekciójára jellemző:

 • Letisztult vonalvezetés, kifinomult kivitelezés.
 • Erőteljes harsány színek
 • Változatos formák

JIMMY CHOO

- A Jimmy Choo márka 1986-ra vezethető vissza, amikor Choo megnyitotta első műhelyét Hackney-ban, egy régi kórház épületében. 

- A Jimmy Choo lábbelik hamar felkeltették a figyelmet és a világhírnév is borítékolva volt, amikor 1988-ban a cipői egy 8 oldalas összeállításban jelentek meg a Vogue-ban. 

- Diana hercegnő pártfogása 1990-től még tovább növelte a hírnevét.

- Romantikus, nőies napszemüveg kollekciója az aprólékos kidolgozással tökéletesen képviseli a márkától megszokott eleganciát.

MARC JACOBS

- A Marc Jacobs divatházat 1984-ben alapította névadója, a new yorki születésű designer. 

- A Louis Vuitton kreatív igazgatói pozíciójára 1997-ben kérték fel, és már ebben az évben kijött a márka első hétköznapokon is viselhető ruhadarabjaival. 

- A divatvilágra gyakorolt hatását kiválóan illusztrálja, hogy a Time magazin 2010-ben a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta. 

- A márka első vonala letisztult és kifinomult formavilággal rendelkezik, míg a second line a Marc by Marc Jacobs inkább a fiatalabb közönséget szólítja meg bohókás színeivel, formáival és anyagok kombinálásával.

GUCCI

- Guccio Gucci, az olasz Gucci divatház alapítója eredetileg nyeregkészítéssel foglalkozott, erre szakosodott első üzletét 1923-ban Firenzében nyitotta. 

- A minőségi nyergek meghozták a népszerűséget és 1947-től már cipőket és ékszereket is készítettek a Gucci név alatt és ettől az időponttól használták először a két egymásba fonódó kengyelt is mint a márka védjegyét. 

- A divatházat Tom Ford vezette 2003-ig, ő volt a márka művészeti igazgatója is. 

- Napszemüveg kollekciója hűen tükrözi a márka presztizsét, megszólítva egyaránt a klasszikus konzervatívabb és a fiatalos fashionista vásárlókat.

DOLCE & GABBANA

- Domenico Dolce és Stefano Gabbana 1985-ben alapította meg a Dolce & Gabbana divatházat.

- A tervezőkre nagy hatással van szülőhazájuk, pontosabban Szicília, így alkotásaikon is - ruhák, táskák, napszemüvegek - visszaközön az olasz tradicionális díszítettség.

- A napszemüveg kollekció női vonala csipkével és erőteljes mintákkal díszített harsányabb darabok, míg a férfi vonal inkább letisztulstágot és sportos eleganciát sugall.

FENDI

- A Fendi divatházat 1925-ben alapította Adele Fendi. 

- A családi vállalkozás 1946-ban kezdett el kibővülni, a cég mostani arculata viszont csak akkor alakult ki, amikor  Adele öt lánya is elkezdett a cégnek dolgozni.

- A cég később a tervezést egy külső szakértőre bízta Karl Lagerfeld személyében, aki 1965 óta dolgozik a cégnek, többek között ő alkotta meg a divatház jellegzetes lógóját az egymás felé forduló két F-betűt.

- A céget  jelenleg Anna Fendi lánya, Maria Silvia vezeti, aki Karl Lagerfelddel együtt tervezi az aktuális szezon ruháit, kiegészítőit, napszemüvegeit.

- A napszemüveg kollekció jellegzetessége a Lagerfeldre jellemző túldíszített elegancia.

OAKLEY

1. TÖRTÉNET

- Jim Jannard 1975-ben alapította a céget Oakley néven, majd rövidesen kifejlesztésre került az Unobtanium nevű anyag, amelyet motorcross markolatokhoz, később szemüvegek szárvégződéseihez és orrpapucsokhoz használnak. 

- Az 1980-as években megalkotják a 0 Frame MX, az Eyeshades és a Frogskin nevű modelleket, 

- Az 1990-es évek legnépszerűbb modelljei az M Frame, az Eye Jacket és az Over the Top.  

- 2000-ben a márka kiterjeszti termékskáláját a ruházati piacra is. 

- 2007-ben megszületik a Radar, 2012-ben pedig a Radarlock modell. 

- A márka olyan nevekkel dolgozik együtt, mint Shaun White vagy Mark Cavendish. 

- A márka erős kommunikációt folytat az online felületeken, rengeteg saját videót gyártanak. 

- A márka jelenlegi kommunikációs mottói a #OneObsession és a #LiveYours. 

2. A NAPSZEMÜVEGEK TULAJDONSÁGAI

- ultra könnyű lencsék, melyek valamennyi káros sugárzásnak ellenállnak

- PLUTONITE

 • A Plutonite® egy továbbfejlesztett polikarbonát, az Oakley saját szabadalma, kizárólag a lencsékhez használatos
 • Rendkívül könnyű, ezért első osztályú kényelmet nyújt viselőjének
 • Véd az ütésektől, 100%-osan gátolja az UVA, UVB és UVC sugarakat, valamint a káros kékfényt
 • Az egyetlen lencseanyag, amely meg tud felelni a cég által alkalmazott gyártási technológia és digitális tervezés követelményeinek
 • Ezt az anyagot használja az Amerikai Védelmi Hivatal is a repülőgépek borításánál

- PRIZM

 • A PRIZM™ nem más, mint az Oakley új lencsetechnológiája, amely az aktuális környezeti feltételektől függően alakítja a látott képet a színek kiemelése és a kontraszt növelése útján. 
 • Előnyei: 
  • Élesebb látás, ami biztosítja a tisztább képet, ezáltal gyorsabb reakiót tesz lehetővé
  • Javul a színek felismerhetősége, ami elősegíti a pontosabb észlelést
  • Optimálisabb látás, a látótérben lévő mozgó tárgyak könnyebb követhetősége
  • Nagyobb teljesítmény és biztonság

- törhetetlen szemüvegek

- Hárompontos illeszkedés minden Oakley keretnél: 

 • egyenletes illeszkedés az orron és a fej oldalán
 • egyenes fülszárak, melyek lehetővé teszik, hogy a keret bármilyen fejméretre tökéletesen 
 • illeszkedjen és stabilan tartják a szemüveget
 • 8,75-ös bázisgörbület a szem tökéletes védelmének és maximális látótér elérésének 
 • érdekében a keretek így ellenállnak a gravitáció erejének is

- Az Oakley szemüvegek kiváló tapadása az Unobtanium® fantázianevű anyagnak köszönhető: 

 • 1975-ben kísérletezte ki Jim Jannard
 • az orrnyeregnél és a füleknél illeszkedő párnák
 •  egyedi, nedvszívó tulajdonság: több verejték, erősebb tapadás
 • bőrbarát gumi

- Az Oakley már több mint 600 eredeti szabadalommal rendelkezik a technológia terén – ezek egy része pont a kereteket érinti. Az újítások a folyamatos kutatásának köszönhetően rendkívül funkcionális, könnyű és rugalmas keretek jönnek létre. 

- A keretekhez használt anyagok:

- O Matter™

 • Könnyű fröccsöntött műanyag kiegészítő tisztítással
 • Szabadalmaztatott összetétel és technológia
 • Szilárd, de egyidejűleg rugalmas és könnyű keret
 • Folyamatosan tartja a beállított optikai értéket és formát
 • Napfény hatására nem módosul a színe

- NanOmatter™

 • Az O Matter™ összes előnye pehelykönnyű súllyal ötvözve
 • Szabadalmaztatott összetétel és technológia
 • Extrém könnyű, üreges kialakítás az egész napos komfort érdekében

- C-5™

 • Öt különböző fém – többek között alumínium – ötvözete
 • Az összetevők aránya egy könnyű, de szilárd és erős fémkeretet eredményez, a hengereléssel előállított keretek pontosan követik az arc vonalát 

- Acetát

- Titánium

- Szénszálas anyag

- Alumínium

- FELÜLETKEZELÉSEK

- A felületkezelések erősítik a szemüveglencséket, javítják a hatásfokukat. Az Oakley által használt felületkezelések: 

 • UV sugárzás elleni védelem
 • Polarizációs technológia
  • Az Oakley kivételes technológiával biztosítja, hogy a polarizált lencsék egyedülállóak legyenek a kategóriában. 
  • A polárszűrő molekuláris módszerrel van beolvasztva a lencsébe
  • Egyéb szemüvegeknél rétegként van jelen a polárszűrő, ami azonban optikai zavarokkal járhat
  • Az Oakley polárszűrői biztosítják a vakítási effektus 99%-os kiszűrését. Ez eléri a mai precíz gyártási módszerek felső határát. 
  • Az Oakley HDPolarized lencséi rendkívül tiszta képet garantálnak
 • Iridium® tükörbevonat
  • A nagyon fényes környezetekben az Iridium® lencsék hatalmas különbséget eredményeznek. 
  • A felhevített fém réteg magas vákuumú eljárással van a lencsékre olvasztva molekuláris szinten. 
  • Az Iridium® lencsék rengeteg különböző lehetőséget kínálnak a nagyon világos kivitelezésektől egészen a színátmenetes megoldásokig. 
  • Egy dolog azonban mindegyikben közös: drasztikusan csökkentik a csillogást a közvetlen fény visszatükrözése által. Ez lehetővé teszi, hogy olyan részleteket láthassunk, melyeket az eredeti környezetben fel sem fedeztünk volna. 
  • Mindegyik Iridium® lencse hidrofób bevonattal van ellátva, amely még könnyebbé teszi a tisztításukat. 
  • Sötét lencsék esetében a csillogás vakító hatása akár 50%-kal is csökkenhet. 
 • Sérülések elleni védelem
  • Az Oakley szemüvegek teljesítik, sőt felül is múlják az Amerikai Nemzeti Szabványügyi Intézet (ANSI) előírásait a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállóság tekintetében:
   • nehéz fémtüskék 1,5 m magasságból
   • 2,5 cm-es lövedék 164 km/h sebességgel
  • A két teszt biztosítja
   • a nehéz, de alacsony sebességű tárgyak által okozott sérülések elleni védelmet; 
   • a könnyebb, de nagyobb sebességű tárgyak által okozott sérülések elleni védelmet
   • a legkiválóbb minőségű könnyű anyagok használata is kivételesen nagy mechanikai szilárdságot adnak az Oakley lencséknek
 • Hidrofób bevonat
  • Az Oakley egyedülálló víz- és olajtaszító lencséi nem csak a nedvességnek állnak ellen, de az olajnak vagy az olyan szennyeződéseknek is, amelyek aktivitás közben megzavarhatják a látást. 
  • A vízlepergető hatásnak köszönhetően nem romlanak a látási viszonyok: a nedvesség apró cseppek formájában lefolyik, és nem alakul ki látást zavaró folt. 
  • Nem maradnak vissza ujjnyomok, olajok és folyadékok maradékai, sőt, poros szennyeződések sem. 
  • A lencséket könnyebb tisztán tartani. 
 • Fotokromatikus lencse

- hétköznapi viseletet is gyárt az Oakley, nem csak sportólók a célcsoport

- az OAKLEY szemüvegeknél két fontos tényező dominál: a komfort és a lencse

- a kilencvenes évek elején az Oakley előrukkolt az egyenes szár ötletével, kiküszöbölve így a szem-fül közötti távolságból adódó problémákat

- az Oakley szemüvegek 3 ponton érintkeznek a fejjel: az orrnál, és a fül fölött kétoldalon a koponyával 

- a sport szemüvegeken gumi betétek helyezkednek el a száron és az orrnyeregnél, ezen gumit az Oakley fejlesztette ki, mely a meleg és izzadság hatására tapadós lesz, így sportolás közben a szemüveg nem csúszik le

- a műnyag keretek memóriaefektes műanyagból készültek, hajlíthatóak, fizikai behatás esetén sem törnek

- az Oakley a sportolók szemének védelme érdekében nem használ üveglencsét, csak polikarbonát lencséket

- az Oakley saját maga finomítja az ipari polikarbonátot, így kapnak egy tiszta, minőségi anyagot, mely 100%-osan UV álló bármilyen bevonat nélkül

- amennyiben a szemüveg karcos, akkor sem veszít az UV szűrő képességéből, még a karcoknál sem

- HDO - ez az emléma egy gyűjtő fogalmat jelöl, az Oakley saját innovációit tartalmazó termékeken található meg 

- az Oakley lencsék kizárólag Amerikában készülnek

- az Oakley keretek Amerikában és Olaszországban készülnek, de az összeszerelés az USA-ban zajlik.

RAY-BAN

TÖRTÉNET

Ray-Ban története 1937-ben kezdődött, amikor az amerikai légierő a Bausch & Lomb cégnek megbízást adott egy speciális, pilóták számára készülő napszemüveg kifejlesztésére.  A Bausch & Lomb fejlesztette ki az Aviator modellt, mely megvédte a pilóták szemét a káros sugaraktól. A benne található zöld lencsét szuperkönnyű keretbe foglalták, Large Metal névre keresztelték és kitalálták mellé a Ray-Ban márkanevet. Jelentése: Ray- sugár, Banish- elűz, eloszlat. 

1937. május 7-én a Ray-Ban 3 dollár 75 centes egységáron megjelent a piacon. A II. világháborúban, ebben a szemüvegben léptek partra az amerikai katonák Normandiánál, így a franciák számára a visszanyert szabadság szimbólumává vált. Minden katonának megvolt a maga Large Metalja, melyet egyszerűen csak Pilótának becézték. 

A tökéletesítés érdekében a Bausch & Lomb megalkotta a Schooter modellt ütésálló üveggel és az Outdoorsman modellt izzadságfogó keresztpánttal, majd 1952-ben megjelent a Wayfarer is.

A NAPSZEMÜVEGEK TULAJDONSÁGAI

Minden egyes Ray-Ban lencsét acélgolyótesztnek vetnek alá. Ez azt jelenti, hogy minden elkészített lencse ellenáll az akkora erőnek, amekkorát egy 1,6 cm átmérőjű acélgolyó 130 cm-ről való ráejtése okoz. 

Minden lencse ütésálló, teljesen törésbiztos és szilánkmentes.

A lencsék üvegből, vagy polikarbonátból készülnek, melyek 100 százalékos UV-védelmet biztosítanak. A Ray-Ban lencsék színei állandóak, melyek az idő múlásával sem halványulnak.

KOLLEKCIÓ

ICONS

A klasszikus, tradicionális Ray-Ban modellek kollekciója.

Aviator

Jelenleg az egyik legismertebb napszemüveg modell a világon. A Ray-Ban Aviator Classic napszemüveg eredetileg 1937-ben az Amerikai pilótáknak készítették. Az Aviator Classic napszemüveg egy időtlen modell, amely egyesíti a kiváló pilóta stílus kivételes minőségét, a teljesítménnyel és a kényelemmel. 

Klasszikus arany keretben, láthatjuk a világot a különböző lencse színekben, beleértve a barna, zöld és G-15 polarizált darabokat.

Wayfarer

A Ray-Ban Original Wayfarer Classics a legmeghatározóbb darab a napszemüvegek divatjában. 1952-ben mutatták be ezt a modellt, melynek hírességek, színészek, zenészek és művészek szereztek a mai napig tartó népszerűséget.

New Wayfarer

Ray-Ban New Wayfarer Classic napszemüveg visszanyúl oda, ahol minden kezdődött. Az ikonikus klasszikus Wayfarer frissített változata kisebb méretű kerettel és lágyabb vonalakkal.

Clubmaster

A Ray-Ban Clubmaster Classic napszemüveg retro és időtlen. Az összetéveszthetetlen Clubmaster Classic designt az 50-es évek ihlette.

Round

A Ray-Ban Round napszemüveg újraértelmezi az ikonikus Clubmaster modellt és egy könnyű lekerekített formájú fém kerettel kölcsönöz divatos megjelenést viselőjének.

TECH

A Ray-Ban Tech a fejlett technológia design-ba és szépségbe öntve erős, ellenálló anyaghasználattal (karbon, titánium). 

Carbon Fibre

A szénszálas és műgyanta kompozit létrehozta napszemüveg, könnyű, erős, és rugalmas, súlya kevesebb, mint 30 gramm. A Ray-Ban Tech szemüvegeken gyakori a  gumi szár a nagyobb kényelem és csúszásmentes fogást érdekében.

HIGH STREET

Menő dizájn a mindennapi dicsőséghez és irigylő pillantásokhoz. Nagyvilági, divatos, városi kollekció rengeteg színnel.

Erika

A Ray-Ban Erika egy tökéletes kiegészítő bármely outfithez. Divatos megjelenés: élénk műanyag front rész, fém szárak és tone-on-tone szárvégek. A Ray-Ban Erika  viselésével biztosan ki fogsz tánni a tömegből. Az oversize kerek keret extra lefedést és 100% UV védelmet biztosít.

Justin

A Ray-Ban Justin napszemüveg a márka kollekcióinak legmenőbb darabja. Az ikonikus Wayfarer áltel inspirált darab friss színekben, modern divatos megjelenést biztosítva.


Share this post