Az időtálló Ray-Ban márkatörténete

Az időtálló Ray-Ban márkatörténete

Az időtálló Ray-Ban márkatörténete

A Ray-Ban márka története majd egy évszázados múltra tekint vissza és fennmaradásának kulcsát elsősorban az amerikai hadsereg pilótáinak és újító, trend diktáló képességének köszönheti. Ki ne hallott volna már a Ray-Ban-ről, mint márkáról, vagy az Aviator, Wayfarer, Clubmaster modellekről?! A Ray-Ban egy ikonikus, minőségi közönségkedvenc márka, amin nem fog az idő és a változó stílusirányzatok.

 

Szárnyaló kezdetek

Az amerikai hadsereg megbízásából 1936-ban a Bausch & Lomb cég különleges napszemüveget fejlesztett ki a repülős pilóták számára az Aviator modell képében. Az Aviator szemüveg különlegessége abban rejlik, hogy az UV-sugarakat kiszűri és csökkenti a vakító fényt. Kiváló funkciói miatt hamarosan a repülőgépvezetők, majd a széles közönség kedvence lett.

Az Aviator sikere után a Ray-Ban Wayfarer megjelenése tovább erősítette a márka státuszát. Ez a modell már akkor letisztult, időtálló dizájnnal rendelkezett, és hamarosan a divatvilág ikonjává vált, sztárok és celebek kedvencévé avanzsált. 

Ray-Ban napszemüveget mindenkinek

A 1980-as években a Ray-Ban tovább bővítette a kínálatát, bevezetve új modelleket, mint például a méltán híres Clubmaster. A Ray-Ban Wayfarer például visszatért a divatba, miután szerepelt a "Blues Brothers" című filmben, és azóta is töretlen a népszerűsége.

Az új évezreddel együtt a Ray-Ban folytatta újításait és új modelljeinek bemutatását, megjelent a Round, és Justin modell. A márka továbbra is a minőségi anyagok, kiváló design és kényelem képviselője maradt.

 

Ray-Ban Wayfarer

Popkulturális ikon

Az 1999-ben a luxuscikkgyártó cég, a Luxottica Group felvásárolta a Ray-Ban márkát, és azóta is az egyik legismertebb és legnépszerűbb napszemüvegmárka maradt a világon. A Ray-Ban napszemüvegek kultikus státusza továbbra is erős, és a márka folyamatosan képes megújulni, miközben hű marad gyökereihez és ikonikus stílusaihoz. A Ray-Ban napszemüvegek ma is a divat, a minőség és az ikonikus dizájn szimbólumai.

A Ray-Ban napszemüvegek az évtizedek során védőfelszerelésekből stílusikonokká nőtték ki magukat, és ma is meghatározó szereplői a mindennapjainknak. A Ray-Ban 2024-es újítása pedig a Reverse, amely jobban illeszkedik az arc szerkezetéhez, így biztosítva kényelmesebb látást. Figyeljétek a blogunkat, mert ezt a technológiát bővebben is ki fogjuk fejteni, illetve nemsokára nálunk is elérhetőek lesznek ezek a termékek!