3. A COVID-19 VÍRUS IDEJE ALATTI MUNKAVÉGZÉS MÓDJA ÉS NYITVA TARTÁS

UPDATE: 

Kedves Munkatársak! 

A 144/2021 III.27-es számú kormányrendelet értelmében, az alábbi változások és törvénykezések vannak érvényben: 

Nyitva tartás
Hétfőtől-Vasárnapig: 10:00 – 20:00

Üzletünkben egy időben, egyszerre maximum 7 fő vásárló tartózkodhat, eladókon kívül, erre minden Kolléga fokozottan figyeljen, és a kordont eszerint használja. Természetesen, ha egy adott szituáció megkívánja, a kordon kisebb létszámnál is alkalmazható. 

A maszk viselése üzletünkben továbbra is kötelező mind dolgozó mind vásárló számára. 
(A szájat és az orrot eltakaró eszközt nem kell viselnie a hatodik életévét be nem töltött kiskorúnak.)
Dolgozóknak a cég biztosít maszkot, amennyiben valaki a saját maszkját szeretné viselni, erre természetesen lehetőség van. 

FONTOS! Sem vásárló, sem dolgozó nem tartózkodhat a boltban maszk nélkül. 
Dolgozóknak saját felelősségük, hogy viseljék a maszkot.
Vásárlók esetében a biztonságért felelős Kolléga köteles figyelmeztetni azt a vásárlót, aki maszk nélkül lépne az üzletbe, hogy a maszk viselése kötelező, és megkérni, hogy vegye fel. 
Fontos, hogy valóban maszkot kell viselni, nem elég például sállal vagy kendővel eltakarni a szájat. 

A jogszabályi előírásnak megfelelően, az üzletbe, a vásárlók és Kollégák számára egyaránt használható kézfertőtlenítő került kihelyezésre. 
Kérünk Minden Kollégát, jelezze, ha fogy, hogy időben gondoskodni tudjunk pótlásról. 


A fentiek be nem tartása szankciókat von maga után, ezért a maszk viselés és a létszám szabály betartása és betartatása kötelező!

1. a kötelezettség első alkalommal történő megszegése esetén figyelmeztetést alkalmaz,
2. a kötelezettség második alkalommal történő megszegése esetén 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírságot szab ki,
3. a kötelezettség harmadik alkalommal történő megszegése esetén az  üzletet, illetve a  helyiséget legalább 3 napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatja.


Beosztás
A nyitvatartási idő alatt terveink szerint eleinte 2 fő/nap fog dolgozni az üzletben, majd amennyiben a forgalom megkívánja, úgy a létszám folyamatosan növekszik.

Létszám
Fokozottan figyeljetek arra, hogy az üzletben ne legyenek csoportosulások.
Az üzletben, a saját embereinket is beleértve egyszerre annyi ember lehet bent, amennyit biztonságosnak ítéltek meg, mind a saját, mind a vásárlók szemszögéből. Legyen arra mód és lehetőség, hogy a bent lévő emberek tudják tartani a 2 méter távolságot. Ennek megfelelően használjátok a kordont is!
Amennyiben szükség van segítségre jelezzétek az irodának.

A szokásos info board-os napi jelentésen felül, kötelező minden nap telefonon Katalinnak jelenteni.

Munkavégzés módja
285/2020-as kormányrendelet értelmében a maszk viselése kötelező.

Maszk használata során kérjük Mindenki fokozattan figyeljen saját maszkjának és környezetének a higiéniájára. A maszkokat amennyiben nem viselitek, (pl.: étkezés során), úgy azt saját zacskóban tároljátok, ne hagyjátok csak úgy szerte-szét.

Minden Kolléga, aki szükségesnek érzi, viselheti saját szemüvegét (akár napszemüveg, dioptriás vagy optikai keretet), ezzel is megóvva a szem szaruhártyáját, a szemüveg is biztonságot és védelmet ad. 

Került le az üzletbe egy fertőtlenítő hatású felület tisztító. Ezzel napjában többször takarítsátok le a kasszapultot és környékét, a bejárati ajtó kilincsét (kívül-belül), a lenti konyhában a pultot és az asztalt, ill. a fenti kézmosó helyiségben is a pultot és a kézmosó környékét. Szükség esetén a kezeteket is fertőtleníthetitek vele, fontos azonban, hogy használat után ne mossátok le azonnal a kezetekről, hanem hagyjátok megszáradni.

Amennyiben fogyna a felület tisztító, ne várjátok meg a hétvégét, hanem hétfőtől péntekig bármelyik napon jelezzétek az iroda felé és azonnal feltöltésre kerül a flakon.

Ügyeljetek saját holmijaitokra, az étkezések során legyen mindenkinek „saját” felcímkézett tányérja, pohara, stb.

A koronavírus kapcsán az alábbiak betartása tanácsos:

  • a kézmosóknál kihelyezésre került antibakteriális folyékony szappan. Ezzel alaposan és gyakran mossatok kezet. Ügyeljetek a köröm alatti és az ujjak közötti területekre is.
  • reggel, amikor megérkeztek, első dolgotok legyen alaposan kezet mosni
  • kerüljétek el a köhögő, légúti tüneteket mutató embereket a nagy tömegben.
  • lázas beteggel lehetőség szerint kerüljétek az érintkezés minden formáját
  • a megszokott érintkezési, üdvözlési formákat (pl.: kézfogás, puszi, baráti ölelés) tanácsos mellőzni
  • kerüljétek a szoros kapcsolatot olyan személlyel, aki vírushordozó lehet, mert pl. a közelmúltban valamely külföldi fertőzött területen járt, vagy közelebbi kapcsolatban van már regisztrált fertőzött személlyel
  • fordítsatok fokozott figyelmet immunrendszeretek erősítésére (pl.: fogyasszatok elegendő vitamint)
  • ha köhögnötök kell, ne a tenyeretekbe köhögjetek, hanem a könyök hajlatotokba
  • lehetőség szerint saját kulacsból/üvegből igyatok
  • a közös használatú edények mosogatása során legyetek nagyon alaposak

Ne esettek pánikba, de legyetek elővigyázatosak. Vigyázzatok az egészségetekre és tartsátok be az alapvető higiénés szabályokat, ezzel is csökkentve a fertőzés esélyét.

 

Jelen körlevél visszavonásig érvényes.

Jelen körlevél egyes rendelkezéseinek változása esetén új körlevél kerül kiadásra. Az új, ebben a témában kiadott körlevélben nem szabályozott esetekben az eredeti körlevélben leírtak az érvényesek és irányadóak.

Felelősségem teljes tudatában aláírásommal igazolom, hogy a fent leírtakat megértettem, betartom, attól való eltérés esetén a felelősséget vállalom és az anyagi kárt maradéktalanul megtérítem:


Share this post