Milyen egy jó napszemüveg? - Sun and Eye

Milyen egy jó napszemüveg?

Milyen egy jó napszemüveg?

Ma már úton-útfélen tudunk napszemüveget vásárolni, ha épp nincs nálunk, akár drogériában, akár egy fast fashion üzletben vagy egy utcai árusnál.

Az emberek többsége elsősorban az alapján választ napszemüveget, hogy mennyire divatos az adott modell (azért elég menő egy Versace napszemüveg) és mennyire igazodik az arcformájához. Elsősorban ez a két fő szempont a vásárlóknál, viszont egyre jobban köztudott, hogy a szemünk védelme érdekében nem elég, hogyha a napszemüveg tetszetős és kényelmes, lényegesen fontos az is, hogy a lencséje az alapkövetelményeknek megfeleljen és kellő védelmet nyújtson az UV sugarakkal szemben. Ma már minden nagyobb márka megkérdőjelezhetetlenül UV szűrővel látja el a napszemüvegeket, legyen szó női-, férfi- vagy gyermek napszemüvegről.

 

Egész évben kiemelten fontos, hogy megfelelően védjük a szemünket. A napellenzők, sapkák mellett a legjobb és leghatásosabb módszer erre a napszemüveg viselése. Nem győzzük felhívni a figyelmet arra, hogy nem mindegy milyen minőségű modellt viselünk, hisz az UV szűrésre nem alkalmas lencsével rendelkező napszemüveggekkel több kárt tehetünk, mint azt gondolnánk. Nem megfelelő védelmet nyújtó napszemüvegek használata miatt, az UV sugarak, a szemgolyó hátsó felén elhelyezkedő érzékeny retinát és a szemlencsét is károsítják! A túlzott napsugárzás következtében szürkehályog alakulhat ki és további szembetegségeket idézhetnek elő az ultraibolya sugarak. Ügyelj arra, hogy a kiválasztott darab ne csak divatcikk-ként állja meg a helyét az életedben, hanem a funkcionális szerepet nézve, megfelelő védelmet nyújtson!

Cikkünkből megtudhatod, hogy milyen a jó napszemüveg, mire érdemes figyelni a napszemüveg vételnél!

 

Típusától, márkájától függően minden napszemüveg vásárlásnál 3 szempontot érdemes figyelembe venni. Az elsődleges szempont a lencse minősége. Elengedhetetlen, hogy 100%-os vagy UV400-as jelzéssel bírjon, ami azt jelenti, hogy a káros UV sugarakat 100%-ban kiszűri és egészen 400 nanométerig védelmet nyújt a rövid hullámhosszú sugárzásokkal szemben.

 

A következő fontos tényező, amire figyelnünk kell, az a megfelelő látáskomfort biztosítása erős napsütés esetén is. Alapvetően egy jó napszemüveg minden esetben véd a káprázásoktól és a vakító fénysugarak káros hatásaitól. A szára hosszúság sem mindegy a látáskomfort érdekében, hisz ha túl hosszú vagy nagyon szoros, akár erős fejfájást idézhet elő a nem megfelelő méretű napszemüveg.

Ezért a vásárlásnál lényeges faktor a méret az adott arcformához. Webshopunkban a divatos szemüveg darabok mellett, egy jól átlátható mérettáblázatban szemléltetjük a modell méreteit, amivel egyszerűvé tesszük a napszemüveg kiválasztását a vásárlók számára.

 

Az utolsó lényeges komponens, a napszemüvegünk mögül kitekintve kontrasztos, minőségi kép összetétele. Az UV szűrővel ellátott napszemüveg élesebb látást biztosít, így vezetés és szabadtéri sporttevékenység közben ajánlott a viselése.

 

Ha az általad kiválasztott napszemüveg megfelel mind a három elvárásnak, akkor biztos lehetsz abban, hogy jól döntöttél! Tedd le a voksod egy divatos szemüveg mellett, ami megfelelő védelmet nyújt a szemed világának! Válaszd például az örök klasszikus Versace napszemüveg kollekciónk valamelyikét, mely a garantált védelem mellett, stílusos megjelenést is kölcsönöz majd neked!