Balenciaga kampány Justin Bieberrel

Balenciaga márkatörténet

Balenciaga márkatörténet

Meghökkent és lenyűgöz. A Balenciaga kreatív és merész tervezései átjárják a divat történelmét. A márka hagyományos és avantgárd elemeket ötvöz, létrehozva egy sajátos stílust, ami folyamatosan átírja a divat szabályait. Az innováció és a folyamatos újítás mindig is a Balenciaga szellemiségének része volt, így mélyen belemerülni a márka történetébe is egy izgalmas utazás. Ha téged sem szoríthatnak szabályok közé, akkor olvass tovább, mert a Balenciaga életérzése neked való!

 

A Balenciaga luxusmárkát, Cristóbal Balenciaga alapította 1919-ben Spanyolországban. Balenciaga kivételes tehetségéről és innovatív tervezéseiről volt híres, melyek egyedülálló módon ötvözték a klasszikus stílust és az avantgárd formákat.

Az 1950-es években a márka New Yorkban és Párizsban is hatalmas sikereket ért el. Cristóbal Balenciaga olyan ikonikus ruhadarabokat tervezett, mint a "Baby Doll" ruha vagy a "sack dress", melyek forradalmian újították meg a divat világát. A Balenciaga filozófiája a kezdetektől fogva a kiváló minőségű kézművesség és az újító design kombinációjára épült. A márka nevéhez fűződik a hagyományos női szabásvonalak és anyagok újragondolása is.

Sajnos, a tervező visszavonult a divatiparból az 1960-as évek elején, és a márka új irányvonalat vett. Később különböző tervezők vezették a Balenciagát, mígnem Nicolas Ghesquière lett a kreatív igazgató 1997-ben. Ghesquière modernizálta a márkát és újra felvirágoztatta, olyan ikonikus termékekkel mint a "Motorcycle" táska vagy a "Lego" cipők.

Az igazi áttörés azonban 2015-ben következett be, amikor Demna Gvasalia lett a kreatív igazgató. Ő hozta el a márka számára az új lendületet és a modern, streetwear ihlette stílust, amely meghatározóvá vált a Balenciaga számára. Gvasalia meghökkentő és egyedi tervezéseket alkotott, például az extrém oversized ruhák vagy a "Triple S" cipő, amelyek döntögetik a divat határait és fiatalos, új trendeket teremtenek.

 

Balenciaga ikonikus fotó

 

Manapság a Balenciaga a high fashion és a streetwear elemeit ötvözi, és továbbra is az egyik legbefolyásosabb és legmeghatározóbb divatháznak számít a világon.

Ha Te is szeretnéd magadévá tenni a Balenciaga által képviselt értékeket, szeretnél kitűnni a tömegből egyedi stílusoddal, megmutatni, hogy téged nem kötnek gúzsba a mindennapi elvárások, nem követni akarod a divatot, hanem diktálni, akkor válassz Balenciaga napszemüvegeink közül!